Arabaşı Yozgatlıları bir araya getiriyor

Arabaşı Yozgatlıları bir araya getiriyor

Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu tarafından organize edilen ‘Arabaşı Şöleni’, yüzlerce insanın katılımı ile gerçekleştirildi.

A+A-

Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu tarafından organize edilen ‘Arabaşı Şöleni’, yüzlerce insanın katılımı ile gerçekleştirildi.

Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa gösterilen yoğun ilgi nedeniyle salon yetersiz kalınca; salon dışına çadırlar kuruldu; katılımcıların birçoğu programı buradan takip etmek zorunda kaldı. Programa, 3 bin kişinin üzerinde kişinin katıldığı belirtildi.

Arabaşı Yozgatlıları bir araya getiriyor

KATILIM YOĞUNDU

Gerçekleştirilen programa, İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Sözcüsü Yavuzali Ağıralioğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Tarım ve Köy İşleri Önceki Bakanlarından Lütfullah Kayalar; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurt, İYİ Parti Kocaeli İl Başkan Vekili Yasemin Met, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Yozgat Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Deniz, Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu Başkanı Mustafa Özcan, Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, Bursa Marmara Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Arslan, Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı Başkanı Duran Turan Düz, Yozgat İl Dernekleri Federasyonu başkanı Ali Haydar Tuncer, Bozok Dernekleri Federasyonu Başkanı Hamdi Kurtoğlu, Yozgat Dernek başkanları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Vakıf Başkanları, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Kocaeli İl ve İlçe Siyasi Parti ilçe başkanları, Oda başkanları, 145 Sivil toplum örgütünün başkanı ve yönetimi, Kızılay Şube başkanları, daire müdürleri, 31 mahallenin muhtarı, meclis üyeleri, iş adamları, sanayiciler ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

AKALIN, ‘ 66 RUHU 41 RUHU İLE ŞAHLANACAK’

Programın açılış konuşmasını yapan Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Erol Akalın, birlik ve beraberlik mesajı vererek, 7 derneğin bir araya gelmesi ile kurulan Federasyonun çok önemli organizasyonlara imza attığını vurguladı. Akalın, “Birlik ve beraberliği sağlamak; Kocaeli’nde bulunan 33 binin üzerinde Yozgatlının sesi olmak üzere bu programı düzenledik. 2019 yılında kurulan federasyonumuz, kurulduğu günden itibaren gece-gündüz demeden çalışmaktadır. Daha önce 3 bin kişilik bir Testi Kebabı şöleni gerçekleştirmiştik. Şimdi de düzenlediğimiz bu programda salon yetersiz kaldı. Gördüğünüz gibi 66 ruhu aya kalktı; 41 ile birleşerek şaha kalkacak. Biz Yozgatlılar artık temsil makamında varız, diyoruz. Yozgat’ın havası sert olabilir ama insanı da bir o kadar merttir. Biz, millet, vatan, bayrak, sevdalı memleketin evlatlarıyız. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ederim. Bu programda bizi destek veren; her türlü imkanı sunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve ekibine teşekkür ederim’ dedi.

KAYALAR, ‘YOZGAT’DAN BİR ŞEY ÇIKMAZ’

Eski Tarım ve Köy İşleri ve Maliye Bakanı Lütfullar Kayalar’da “Yozgat öyle bir memlekettir ki; oradan aklına gelecek her şey çıkar. Ancak, tek bir şey çıkmaz. Yozgat’tan asla vatan haini çıkmaz. Yozgat insanı, vatanına, milletine, bayrağına, inancına bağlıdır. Yozgat İnsanı; merttir, cesurdur. Yozgat insanı; vatan sevdalısı insanların buluştuğu yerdir. Yozgat’ın sert havası vardır ama mertte insanları vardır. Yozgat insanı ahd-e vefayı iyi bilir.” diye konuştu.

BÜYÜKAKIN, “ STK’LAR KÜLTÜREL ZENGİNLİKTİR’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, STK’ların önemine değindi. Kocaeli, Anadolu’nun güzel bir mozaiği olduğunu da söyleyen Başkan Büyükakın, “Ruh ve medeniyet olarak biz büyük bir devletiz. Unutmamak gerekir ki STK’larımız ülkeye ve millete hizmet yolunda önemli bir yere sahiptir. Her zaman STK’larla el ele vererek; güzel hizmetlere imza atıyoruz. Bu günde Kocaeli Yozgatlılar Federasyonumuzla birlikte güzel bir programda bir araya geldik.” dedi.

ŞEKER VE KARAOSMANOĞLU’DA KONUŞMA YAPTI

Programda Adalet ve Kalkınma Partisi Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da birer konuşma yaparak;: sivil toplum örgütlerinin önemine değindi.

Arabaşı Yozgatlıları bir araya getiriyor

AĞIRALİOĞLU, “MUHTEŞEM VE GÜZEL ORGANİZASYON’

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Sözcüsü Yavuzali Ağıralioğlu, yaptığı konuşmada, düzenlenen programın atmosferinden çok etkilendiğini belirterek, “ Gördüm ki, burada herkes var. Burada hiçbir siyasi parti ve düşünce ayrımı yapılmadan davet edilmiş ve güzel bir mozaik oluşturulmuş. Katılımın yoğun olması, bunu göstermektedir. Davet edildiğim an, hiç tereddüt etmeden katıldım. Çünkü ben Yozgat’ta büyüdüm. Yozgat insanı gerçekten çok merttir. Güzel insanlardır. Vatanına, milletine, bayrağına bağlı insanlardır. Yozgat insanının havası serttir, insanı ise merttir. Bu gün Kocaeli’nde dolayısıyla Yozgatlılarla beraber olmaktan son derece mutluyum. Yozgat benim evimdir; Yozgat insanı benim için önemlidir.”şeklinde konuştu.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Daha sonra katılımlarından dolayı, İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Sözcüsü Yavuzali Ağıralioğlu’na, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a, Önceki dönem Kocaeli

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, Yozgat Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Deniz’e katılımlarından dolayı özel plaket takdim edildi.

MÜMİN SARIKAYA SAHNE ALDI

Programın sonunda Yozgat’ın yetiştirmiş olduğu ve ‘Ben Yoruldum Hayat’ şarkısı ile müzik piyasalarını alt üst eden Mümin Sarıkaya sahne aldı. 

Yeniufuk