Amasya’dan geldi şifayı Yozgat’ta buldu

Amasya’dan geldi şifayı Yozgat’ta buldu

Amasya’da çocuğunun gözündeki sağlık problemi sorununu çözemeyen anne Ayşe Geçdoğan, şifayı Yozgat Şehir Hastanesinde buldu.

A+A-

Yozgat Şehir Hastanesinde oğlu Ömer Taha Geçdoğan’ın gözündeki sağlık sorununu tedavi ettiren anne Ayşe Geçdoğan, oğlunun sağlığına kavuşmasının ardından Amasya’dan gönderdiği mektupta; Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr Mustafa Kozan’a, Göz Hastalıkları Hekimi Op. Dr. Fevzi Çelik’e ve diğer tüm hastane personeline teşekkür etti.

Anne Geçdoğan, oğlunun gözündeki sağlık problemini Amasya’da bir türlü çözüme kavuşturamadıklarını belirterek, çözümü Yozgat Şehir Hastanesinde bulduklarını yazdığı mektupta dile getirdi.

Başhekim Kozan’a ve diğer tüm personele teşekkür eden anne Geçdoğan, mektubunda yaşanan süreci şöyle anlattı: “Oğlum Ömer Taha’nın yaklaşık 3 yıldır gözlerinde problem vardı. İlk zamanlar sadece anlık bir durum olarak tek gözü kayıyordu. İlk olarak abisi fark etti. Benim fark etmem yaklaşık 2 haftayı buldu. İlk gözlüğümü +1.5 idi sonrasında çok hafif kayma devam etmeye başladı. Ama gözlük ile çok fazla belli olmuyordu. İlk kontrole gittiğimizde +1.75 gözlük olarak devam edildi. Teşhis olarak sadece hipermetrop denildi. Ağustos 2021 de şuan kullandığı gözlüğü aldık. Kasım ayından itibaren gözündeki kayma belirginleşti. Randevu almaya çalıştık göz doktorundan randevu almak çok zor günlerce uğraştım randevu aldım, muayene tarihine 1 gün kala randevumuz doktor çalışma planı değişikliği diye iptal oldu. Bu şekilde tam 3 kez iptal oldu. En sonunda hastanede çalışan hemşire aracılığı ile doktor muayene etmeyi kabul etti. Doktor ameliyat olması gerektiğini fakat kendisinin şaşılık ameliyatı yapmadığını ve de Amasya’da yaptırmamamızı önerdi. Tam bu noktada biz hastane arayışına girdik fakat sorun şu ki şaşılık ameliyatını her doktor yapmıyormuş. Samsun Ankara derken aşçılık ön lisans okurken tanıştığım arkadaşım Yozgat’a gidebilir misiniz dedi. Bizim maceramız tam da bu noktada başladı arkadaşım Yozgat Şehir Hastanesi’nden Taner Bey ile iletişime geçti, Taner Bey Başhekim Mustafa Kozan Bey ile iletişime geçti ve Dr Fevzi Çelik ile görüşüldü çocuğun bilgileri iletildi 15 Mayıs 2023 günü için randevumuzu aldık.”

DEVLET HASTANESİ DEĞİL ÖZEL HASTANE GİBİ HİSSETTİK

“Hastaneye girer girmez kendimizi bir devlet hastanesi değil özel hastanede gibi hissettik.”diyen anne Ayşe Geçdoğan, “Tertemiz bir ortam bahçesi, koridorları, wc leri hiç alışık olmadığımız muntazam bir düzen. İnsana insanca muamele yapılıyordu. Bekleme salonunda bir süre bekledikten sonra sırayla polikliniklerin olduğu koridora alıyorlar ve hastalar koridorda kalabalık yapmıyor, oturarak sıralarını bekliyor. Doktorun odasına gittik çocuğumuz için başhekimin görüştüğünü söyledik. Doktor çocukla o kadar güzel ilgilendi ki daha önce defalarca göz muayenesi yapıldı. Ama hiç bu kadar detaylı yapılmadı. Bu hastanede İlk defa göz ultrasonu olduğunu öğrendik. Ölçüm yapan görevliler, damla damlatan memur, ultrason çeken hemşire o kadar kibardı ki özel hastane olsa bu kadar ilgilenirdi. Doktorumuza tetkikleri gösterdik ve 2 gözünden şaşılık ameliyatı kararlaştırıldı. Sıra geldi EKG çekimi kan alma ve röntgen çekimine İlk önce EKG çektirmeye gittik. Çocuğumuz kan almayı duyunca baya ağladı. EKG çekimindeki hemşire aşırı derece kibardı Ömer ile harika iletişim kurdu. Sayesinde biraz olsun sakinleşti. Röntgen çektirip kan alma odasına geçtik oradaki hemşirede ağlamazsa ödül vereceğini söyleyip yatıştırdı. Ödülümüz olan yara bandını alıp anestezi doktoruna geçtik anestezist ilgisi ve iletişi çok güzeldi. Ameliyat öncesi yapmamız gerekenleri anlattı. Onayımızı alıp doktorumuza geçtik. Göz doktorumuz tekrar muayene edip ameliyat günümüzü verdi. 15 gün sonrası için bu kadar çabuk olmasını beklememiştik. Çocuğumuz ameliyatını oldu ve sağlığına kavuştu. Bu vesile ile başta Hastane Başhekimi Mustafa Bey ve tüm yönetim kadrosuna ve çalışanlara içtenlikle teşekkür ediyorum.”diye konuştu. 

Yeniufuk