Aman dikkat! Kar yağışı kapıda

Aman dikkat! Kar yağışı kapıda

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bölümü sağanak yağışların etkisi altında.

A+A-

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bölümü sağanak yağışların etkisi altında. Marmara, Ege ve batı Karadeniz’de sağanak yağışla birlikte poyraz etkili olurken, gece saatlerinden itibaren yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları kuzey ve batı kesimlerde 6 ila 12 derece düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana, Osmaniye, Kırşehir ve Yozgat çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

KARLA KARIŞIK YAĞMURA DÖNECEK


Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Yozgat ve Kırşehir çevreleri ile Trakya’nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde sabah saatlerinde toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIKLARI 6 İLA 12 DERECE AZALACAK


Hava sıcaklıklarının kuzey İç ve batı kesimlerde 6 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney yönlerden, Marmara ile zamanla batı kesimlerde kuzey yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ve Kıyı Ege’de kuzey yönlerden, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.