Akdağmadeni’nin çehresi değişti

Akdağmadeni’nin çehresi değişti

Akdağmadeni Belediye Başkanı Uzm. Dr. Nezih Yalçın, yaz döneminde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

A+A-

Akdağmadeni Belediye Başkanı Uzm. Dr. Nezih Yalçın, yaz döneminde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akdağmadeni Belediye Başkanı Uzm. Dr. Nezih Yalçın, alt yapı ve üst yapı sorularına neşter vurduklarını belirterek, ilçenin çehresini değiştirdiklerini söyledi.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Uzm. Dr. Nezih Yalçın dolu dolu bir yaz dönemi geçirdiklerini kaydetti. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla çalışarak, önce insan diyerek hareket ettiklerine değinen Başkan Yalçın, yaz döneminde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

2-029.jpg

Göreve geldikleri günden bugüne marka bir ilçe inşa etmek için yoğun çalışma içerisinde olduklarının altını çizen Akdağmadeni Belediye Başkanı Yalçın, belediye faaliyetleri çerçevesinde 2021 yılının yaz dönemini değerlendirdi.

GURBETÇİLER GELDİ

Yaz döneminin geride kalacağına vurgu yapan Başkan Yalçın, her anlamda oldukça yoğun bir dönemi de geride bıraktıklarını ifade etti.

Başkan Yalçın, “Pandemi nedeniyle 2 yıl gibi bir süre Akdağmadeni’nden ayrı kalan gurbetçi vatandaşlarımızla bu yıl buluşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadık. Verilere bakıldığı zaman Akdağmadeni, tarihinde görülmemiş bir nüfusa bu yaz döneminde ulaştı. Kurban Bayramına kadar ilçemiz nüfusu yaklaşık 100 bin civarına ulaşmış ve uzun bir süre vatandaşlarımız tatillerini ilçemizde geçirmişlerdir” dedi.

3-012.jpg

BÜYÜK SORUN ÇÖZÜLDÜ

Başkan Yalçın, ilçenin kanayan yarası haline gelen çarşı merkezinde düzenleme yaptıklarını hatırlattı.
Başkan Yalçın, “Yaz dönemine hazırlanırken en önemli planlamalarımızdan olan “Çarşı Merkezi Düzenleme Projesini” gece demeden gündüz demeden çalışarak yaz sezonu başlangıcına yetiştirdik. Alt yapı problemleri çözülmüş, modern şehircilik anlayışına yakışır şekilde üst yapısını tamamladığımız projemiz, özellikle geçmişten günümüze ilçemizin büyük problemi olan trafik sorununu çözecek şekilde sahaya yansıtılmıştır. Nüfusumuzun çok arttığı yaz döneminde trafiği rahatlatmak anlamında yaptığımız açık otopark alanları görüldüğü üzere çarşı merkezinde yaşanabilecek trafik sorununun büyük oranda önüne geçmiştir. Ayrıca eski kapalı pazar yerini kapalı otopark olarak hizmete sunmamız araç yoğunluğunun rahatlamasında faydalı olmuştur” diye konuştu.

SUSUZLUĞA ÇÖZÜM

Başkan Yalçın, ülkenin ve bölgenin önemli sıkıntılarından biri olan ve yakın gelecekte en büyük sorunu olacak “İklim Değişikliği ve Kuraklık” konusunda planlama yaptıklarını belirterek, içme suyu problemi yaşamamak için yıl boyunca büyük çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Başkan Yalçın, kuraklık ve yaz döneminde yaşanacak nüfus artışının tetikleyeceği içme suyu problemini hesap ederek başlatılan yeni su kaynakları arayışlarının sonuç verdiğine dikkat çekerek, “Kuraklığa bağlı içme suyumuz %45 düzeyinde azalmasına rağmen toplam 4 kuyu, 2 drenaj sistemiyle içme suyu problemimizi büyük oranda gidermiştik. Son olarak saniyede 12 litre olan yeni kaynağımızın da Kurban Bayramı öncesinde depomuza bağlantısını yaparak istisnai bazı arızalar dışında içme suyu problemini ciddi manada yaşamadık.
Bu yaz dönemini de her zaman olduğu gibi birlik beraberlik içerisinde, büyük problemler ve sıkıntılar yaşamadan geride bırakıyoruz. Esnaflarımızın sezonu güzel geçirmesi, gurbetçi vatandaşlarımızın memleketimize büyük ilgisi, değerli halkımızın gerçekleştirmiş olduğumuz projelere olan olumlu bakışı bizler için ayrı bir şevk ve Akdağmadeni için her zaman daha iyisini yapmak için itici bir güç olmuştur. Bu dönemde desteklerini esirgemeyen değerli halkımıza, önerileriyle projelerimizin güzelleşmesine katkı sunan vatandaşlarımıza, iyi niyetimizden ve çalışma aşkımızdan şüphesi olmayan kıymetli Akdağmadeni halkına teşekkür ediyoruz… Akdağmadeni’ni birlikte ileriye taşımaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yozgat Hakimiyet