Akdağmadenililer İstanbul’da bir araya geldi

Akdağmadenililer İstanbul’da bir araya geldi

İstanbul Akdağmadenililer Derneği tarafından organize edilen ‘Birlik-Beraberlik ve Dayanışma’ etkinliğinde Yozgatlılar bir araya geldi.

A+A-

İstanbul Akdağmadenililer Derneği tarafından organize edilen ‘Birlik-Beraberlik ve Dayanışma’ etkinliğinde Yozgatlılar bir araya geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa; Tarım ve Köy İşleri ile Maliye eski bakanlarından Lütfullah Kayalar’da katıldı.

Programın açılış konuşmasını dernek başkanı Fatih Çay yaptı. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Fatih Çay, “Bu gün siz değerli hemşerilerimizle, Bozok Yaylası’nın yiğit evlatlarıyla burada bulunmaktan son derece mutluyum. Bizler, doğduğumuz topraklardan; buralara çeşitli nedenlerle gelmiş insanlarız. Gönül arzu ederdi ki, doğduğumuz yer, doyduğumuz yer olsaydı. Ancak, bu mümkün olmadığı için her birimiz çeşitli yerlere göç etmek zorunda kaldık. Gurbeti vatan bildik” dedi.

‘GURBETTE MEMLEKET HAVASI ESTİRMEK İSTİYORUZ’

Gurbette memleket havası estirmek istediklerini belirten Çay, “Bu gün gurbette yaşıyoruz. Ancak, doğduğumuz yerleri, kültürümüzü, ananemizi, kışı sert, insanı mert olan insanlarımızı, yeni nesillere tanıtmak; gurbette birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla bu derneğimizi kurduk. Hemşerilerimiz, derneğimiz vesilesi ile bir araya geliyor; gurbette memleket özlemini gideriyor. İşte, birlik ve beraberliği sağlamak; güç birliği oluşturmak, gurbette memleket havası estirmek için bu günde bir araya geldik. Bundan sonra da bu ve buna benzer programlarda bir araya geleceğiz İnşallah” diye konuştu.

‘GÜÇLÜ OLALIM’

Katılımcılardan istekte de bulunan Çay, “Benim sizlerden istirhamım şudur ki; ‘Biz Akdağlıların buluşma yeri olan derneğimize’ sahip çıkalım. Maddi ve manevi desteklerimizi esirgemeyelim Yeni neslin memleketiyle irtibatını koparmaması için bu derneğin önemi büyüktür. Bir olalım. Diri olalım. Güçlü olalım ve Gurbette de Yozgatlı olalım. Akdağlı olalım.”dedi.

KAYALAR, “GENÇLERE SAHİP ÇIKALIM’

Eski bakanlardan Lütfullah Kayalar’da derneklerin gençlere sahip çıkması gerektiğini söyledi. Kayalar, “Birlik ve beraberlik içinde olmak amacıyla kurulan bu dernekler, mutlaka yeni nesile sahip çıkmalıdır. Gençler bizim için çok önemlidir. Onların, kültürlerini, geleneklerini öğrenmelerini sağlamak amacıyla dernekler çok daha fazla etkinlik yapmalı; kültürel faaliyetlerde bulunmalıdır. Memleketimizi, güzel geleneklerimizi gençlere öğretmeliyiz’ dedi.

SANATÇILAR YER ALDI

Yozgat yöresine ait sanatçıların sahne aldığı programda, katılımcılar kimi zaman söylenen türkülerle hüzünlendi, kimi zaman ise sahneye çıkarak oyun oynadı. Özellikle sanatçılardan Emre Ayaydın’ın söylediği türküler; ayakta alkışlandı.

BİRLİK OLALIM’ MESAJI VERİLDİ

Konfederasyon ve Federasyon başkanları birer konuşma yaparak ‘birlik ve beraberlik mesajı’ verildi. Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Erol Akalın’da ‘ Birlik olalım. Diri olalım. Güçlü olalım. Yozgatımızı gittiğimiz her yerde en iyi şekilde temsil edelim. Yozgatlı olarak, Yozgatlılara sahip çıkalım’ dedi.

Programa, Türkiye Yozgatlılar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı ve Yozgat Bozoklular Dernek Başkanı Hamdi Kurtoğlu, Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Erol Akalın ve yönetimi, İstanbul Yozgatlılar Fedarasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz; İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mümin Gürler, MHP Esenyurt Meclis Üyesi Hüseyin Kaya, iş adamları, sanayiciler, sivil toplum örgütü yöneticileri, daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. 

Yeniufuk