Ak Parti'ye Yozgat'ta kaç milletvekili aday adayı başvurdu?

Ak Parti'ye Yozgat'ta kaç milletvekili aday adayı başvurdu?

AK Parti’de milletvekili aday adaylığı başvurusu için sürecin sona ermesiyle birlikte, aday adayları temayül yoklamasını beklemeye başladı.

A+A-

AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, 60 kişinin Yozgat Milletvekilliği aday adaylığı için partilerine müracaatta bulunduğunu söyledi.

Bugün 81 il ile birlikte eş zamanlı olarak temayül yoklaması yapılacağını dile getiren Başer, ‘’Teşkilat mensuplarına, ‘Şehrinizde kimi milletvekili olarak görmek istersiniz?’ sorusu yöneltilecek. Nihai listeye gidecek olan yolda teşkilatlarımız nezdinde yapılan bu yoklama önemli’’ dedi.

ak-parti-09.jpg

AİDATLAR AFAD’A

AK Parti’de aday adaylık sürecinin 13 Mart tarihinde başladığını ve 22 Mart günü saat 19.00 itibariyle sona erdiğini hatırlatan İl Başkanı Başer, ‘’Başvuruların son gününe kadar parti mensuplarımız yoğun bir şekilde aday adaylığı müracaatında bulundular. 60 partilimiz Yozgat milletvekilliği için başvurularını yaptılar. Başvuru aidatlarını AFAD’ın asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden dolayı açtığı deprem hesabına yatırarak getirdikleri dekont ile başvurularını aldık. Başvuru sürecinin tamamlanması ile birlikte bugün ise elektronik ortamda temayül yoklaması yapacağız. Teşkilatlarımıza soracağımız Şehrinizde kimi milletvekili olarak görmek istersiniz? Sorusunun ardından temayül yoklamalarının sonuçları Genel Merkez tarafından değerlendirilecek. Listeler ise 9 Nisan tarihine kadar belirlenecek ve Yüksek Seçim Kurulu’na bildirilecek’’ dedi.

Yeniufuk