“Ak Partiye iftira atmayı alışkanlık haline getirdi"

“Ak Partiye iftira atmayı alışkanlık haline getirdi"

Yozgat’ın Çayıralan ilçesi Belediye Başkanı Ömer Codar ile İl Genel meclisi üyesi Abdulbaki Karataş arasında sosyal medya üzerinden vatandaşlara yapılan yardım konusunda sert bir tartışma yaşandı.

A+A-

Yozgat’ın Çayıralan ilçesi Belediye Başkanı Ömer Codar ile İl Genel meclisi üyesi Abdulbaki Karataş arasında sosyal medya üzerinden vatandaşlara yapılan yardım konusunda sert bir tartışma yaşandı.


Çayıralan İl Genel Meclis Üyesi Abdulbaki Karataş, ilçede pandemi nedeniyle yapılan yardımların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmadığını ileri süren Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Codar’ı yalanladı.


Başkan Çodar’ın, Ak Parti aleyhinde iftira ve karalama kampanyasını sürdürdüğünü dile getiren Karataş “Ak Partiye iftira atmayı alışkanlık haline getiren Başkan Codar, altında kendi imzası olduğu halde yine AK Partiye iftira attı. İlgili yardım alan şahıs ise partilisi çıktı” dedi.


İl Genel Meclis Üyesi Abdulbaki Karataş sosyal medya üzerinden yaptığı açıklaması ile Başkan Codar’ı tekzip etti. Başkan Codar’ın eleştirisine konu olan ve yardım alan şahsın Ak Partili olmayıp CHP’li çıkması da ilçede günün konusu oldu.Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Codar’ın iddialarına cevap veren Abdulbakı Karataş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“2019 Yerel seçimlerinde Çayıralan Belediye Başkanı seçilen Ömer Codar; Ak Parti aleyhinde iftira ve karalama faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Ancak bu sefer gündeme aldığı bahse konu şahıs 2019 Yerel Seçimlerinde kendisiyle birlikte partisinin belediye meclis üyesi adayı olarak seçimlere girdiği, birlikte seçim çalışmaları yürüttüğü ve şahsın Ak Parti ile herhangi bir bağının olmadığı, CHP mensubu olduğu ortaya çıktı. Çayıralan Belediye Başkanı Codar görevde olduğu süre içerisinde ömrü Ak Parti’ye iftira ve karalama kampanyaları ile sosyal medyada gündem oluşturmayla geçti.


Başkan Codar, Kendi sosyal medya hesabından, Ak Parti hükümeti tarafından pandemi sebebiyle vatandaşlarımıza yapılan yardımları bir kötü örnekle sulandırmaya çalışarak, Yurtdışından emekli bir şahsın 1200 Euro maaş almasına ve 300-500 dekar arazisi olmasına rağmen 1100 TL pandemi yardımı aldığını söylerken, “ihtiyaç sahiplerinin kimler olduğunun tespitini kimlerin yaptığını akil sahibi herkes tahmin eder” diyerek Ak Parti Çayıralan İlçe Teşkilatını hedef gösterdi.

Yaptığı paylaşımın altına yorum yapan ve durumdan habersiz olan vatandaşlarımızın çoğu, yapılan bu yardımın usulsüz olduğunu dile getirirken, bazı art niyetli vatandaşlarımız ise sanki yardım aldığı iddia edilen şahsın isminin Ak Parti tarafından verildiğini, yardım alan şahsın Ak Parti’nin bir üyesi veya yandaşı olduğunu, Parti teşkilatının ilçe kaymakamının elinin kolunun bağladığını, kaymakamlığın adı geçen şahsa zoraki yardım yaptığını iddia edecek kadar küstahlaşmışlardır. Başkan Codar her ne kadar partimizin ismini kullanmasa da ima yoluyla sürekli olarak partimizi hedef göstermektedir.”


Başkan Codar’ın yaptığı açıklamanın ardından yardımı alan kişinin kendisi olduğunu ve yardım parası olan 1100 TL’nin üzerine 100 TL daha ekleyerek bir garibana bağışta bulunduğunu açıklayan Çokradan mahallesinden R.Ş. isimli şahıs 2019 yerel seçimlerinde CHP Belediye Meclis üyesi adayı olarak seçimlere katıldığı, CHP üyesi olduğu ve Ak Parti ile herhangi bir bağının olmadığı ortaya çıktı.