
Ak Parti Yozgat Milletvekili Başer’den Yeşilay çağrısı
Yozgat Milletvekili Avukat Yusuf Başer Yeşilay Yozgat Şubesi’ni ziyaret ederek Yeşilay’ın Yozgat'taki çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Yozgat Milletvekili Avukat Yusuf Başer Yeşilay Yozgat Şubesi’ni ziyaret etti. Yeşilay’ın çalışmaları hakkında bilgiler alan Başer, buranın bizler için bir nimet olduğunu ifade ederek “Bunun karşılığını vermeliyiz, burayı kurumsal olarak büyütmeliyiz” dedi.
Yozgat Milletvekili Avukat Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer ve yönetim kurulu üyeleri ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz geçtiğimiz aylarda Yeşilay Yozgat Şube Başkanlığı görevini devralan Alp Sinan Ertürk’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunup görevinde başarılar diledi.
AMACIMIZ: BAĞIMLILIKLA MÜCADELE
Yeşilay hakkında bilgiler veren Yozgat Şube Başkanı Alp Sinan Ertürk, 1920 yılında kurulan ve 101 yıllık bir köklü geçmişe sahip olan Yeşilay’a 1934 yılında kamu yararına çalışan dernek statüsü verildiği hatırlattı.
Yeşilay’ın yurdumuzda ahlâkî ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde; tütün, alkol ve madde bağımlılığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar yanında, kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, milli kültürüne bağlı nesiller yetiştirmek amacı ile kurulduğunu ifade eden Ertürk, bu kapsamda Yozgat genelinde çalışmalar yapıp, hazırladıkları projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.
YEDAM GÖREVE BAŞLADI
İlkokul, üniversite ve yetişkinlere yönelik projelerin hayata geçtiğini vurgulayan Ertürk, 739 olan gönüllü sayısını 2 bine çıkartmayı hedeflediklerini belirtti. Kısa adı YEDAM olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ni de hayata geçirdiklerini kaydeden Ertürk, 5 personelin göreve başlamasıyla başvuruların alınmaya başladığını ve önümüzdeki günlerde ise açılışının yapılacağını söyledi.
YOZGAT İÇİN BİR NİMET
Yapılan çalışmaları dikkatle dinleyen Yozgat Milletvekili Yusuf Başer de Yeşilay’ın Yozgat için bir nimet olduğunu bu nimetin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Başer, Cumhurbaşkanımızın da Yeşilay’a büyük önem verdiğini yine kamu spotları ile bilgilendirmeler yapılıp halkın dikkatinin çekildiğini kaydederek “Yeşilay’ı Yozgat’ta kurumsal olarak büyütmeliyiz. Bunlar bizim için bir değer” dedi.
Ziyarette hazır bulunan Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ne alınan personeller ile de sohbet edip tanışan Başer, YEDAM’ın Yozgat’a kazandırılmasının oldukça önemli olduğunu aynı zamanda görevi ile büyük sorumluluk üstlendiğini sözlerine ekledi.
Yeni Ufuk