Ak Parti Yozgat Milletvekili Başer: Cezasız kalmayacak

Ak Parti Yozgat Milletvekili Başer: Cezasız kalmayacak

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla mesaj yayınlayarak kadınlara yönelik şiddetle mücadele yeni düzenlemeler yapıldığını belirtti.

A+A-

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, kadınlara yönelik şiddetle mücadele yeni düzenlemeler yapıldığını belirterek, şiddetin hiçbir şekilde cezasız kalmayacağını söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla mesaj yayınladı.
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ buyruğuna yürekten inanan bir millet olduğumuzu belirterek, “Kadınlarımızı her zaman ve her zeminde, baş tacı eden bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz millet olarak hiçbir zaman ayrımcılığa tenezzül etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını ve erkeği beraber gören geleneğin temsilcileriyiz. Ayrımcılığın her türlüsüne karşı olduk. Bizler etnik, mezhepsel, cinsel hangi konuda olursa olsun insanların hor görülmesine, dışlanmasına, kötü muameleye tabi olmasına karşı olduk. Kadınlarımızın evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılmasını ruhen, vicdanen ahlaken asla kabul edemeyiz” dedi.

Kadınlarımızın, kız çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için gereken yasal anlamda her adımı attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini vurgulayan Milletvekili Başer, kadınlara yönelik şiddetle mücadele kapsamında yeni düzenlemeler yapıldığını ifade etti.

Milletvekili Başer, “Kadına karşı işlenen kasten adam öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet gibi suçların cezası artırılacak. Takım elbise, kravat takdir indirimi gerekçesi sayılmayacak. Şiddet mağduru kadınlara talep etmeleri halinde baro tarafından ücretsiz avukat görevlendirilecek Fiziksel veya iletişim araçlarıyla yapılan ısrarlı takip eylemlerinin cezası 6 aydan 2 yıla kadar uygulanacak, bu suç için tutuklama kararı da verilebilecek Eş veya boşanan eşe karşı işlenen kasten yaralama suçları katalog suç düzenlemesine dahil edilecek Kadına yönelik saldırılarda somut pişmanlık emaresi içermeyen hiçbir davranış indirime tabii olmayacak Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz baş tacı kadınlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtir, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü” kutlar, sevgi ve selamlarımı sunarım” diye konuştu.

Yozgat Hakimiyet