Ak Parti Yozgat Milletvekili Başer bizzat takip ediyor! Geri sayım başladı

Ak Parti Yozgat Milletvekili Başer bizzat takip ediyor! Geri sayım başladı

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’in büyük gayretleri sonucu Yozgat’a kazandırılan süt ünitesi Haziran ayında hizmete açılacak.

A+A-

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’in büyük gayretleri sonucu Yozgat’a kazandırılan süt ünitesi Haziran ayında hizmete açılacak.

Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık bölgeleri arasında bulunan Yozgat’ta, Et ve Süt Kurumu bünyesinde süt ünitesinde geri sayıma geçildi. Uzun süreden beri gündemi meşgul eden süt ünitesinde çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’in bizzat yakından takip ettiği ve kurulmasında pay sahibi olduğu süt ünitesi hem ekonomiye hem de istihdama katkı sağlayacak.

Yozgat Tarım ve Hayvancılığının gelişmesine ivme kazandıracak süt ünitesi, tasarruf tedbirlerine rağmen önemli bir aşamaya getirildi.

Yozgat’ta tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için büyük destekler verdiklerini ve yatırım yaptıklarını dile getiren Milletvekili Başer, bu destekler sayesinde Yozgat’ta büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın popülasyonunun arttığını ve ivme kazanmaya başladığını belirtti.

DENEME ÜRETİMİ PLANLANIYOR

Et ve Süt Kurumu Yozgat Et Kombinası Müdürü Alpaslan Kılıç, Süt Ünitesinin montaj çalışmalarının son hızla devam ettiğini, belirterek, Haziran ayında deneme üretimine geçilmesinin planlandığını söyledi.

Yozgat Et ve Süt Kurumu bünyesinde kurulacak süt ünitesinde çalışmalar tam gaz devam ediyor. Et ve Süt Kurumu bünyesinde Türkiye’de hiçbir yerde bulunmayan Süt Ünitesi yatırımı Türkiye’de ilk olma özelliği Yozgat’ta yapılıyor olması da memnuniyet doğuruyor.

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE SATILACAK

ESK Süt Ünitesi istihdamın yanı sıra ekonomiye ve hayvancılığa büyük katkı sunması hedefleniyor.

Kurulacak süt Ünitesi tesisinde çiğ sütün işlenerek kaşar peyniri, beyaz peynir, krema, tereyağ ve lor peyniri üretiminin yapılacak ve bu ürünler Türkiye’nin dört tarafında satılacak.

Et ve Süt Kurulu Yozgat Et Kombinası Müdürü Alpaslan Kılıç, 2020 Mayıs ayında ihalesi yapılan süt ünitesinde çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Kılıç, pandemi sürecinde makinaların montaj çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekerek, Haziran ayında deneme üretimine geçilmesinin planlandığını vurguladı.

BÖLGESEL YATIRIM OLACAK

Kılıç, tesisin toplam arsa alanının 13 metrekare, süt tesisi toplam kullanılabilir alanının ise 3 bin 865 metrekare olduğunu vurguladı. Kılıç, süt ünitesinin Yozgat ile birlikte Amasya, Çorum, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Tokat illerindeki süt üreticisi ve kooperatiflerinde uygulanacağını ifade etti.