Ak Parti Yozgat İl Başkanlığı yapmıştı! Paylaşımı başını yaktı

Ak Parti Yozgat İl Başkanlığı yapmıştı! Paylaşımı başını yaktı

AK Parti Yozgat İl Başkanlığı'nca eski İl Başkanı Zekeriya Avşar, sosyal medya üzeninden yaptığı paylaşımlar ve parti aleyhine yönelik değerlendirmeler iddiasıyla disipline gönderildi.

A+A-

AK Parti Yozgat İl Başkanlığı'nca eski İl Başkanı Zekeriya Avşar, sosyal medya üzeninden yaptığı paylaşımlar ve parti aleyhine yönelik değerlendirmeler iddiasıyla disipline gönderildi.

AK Parti İl Disiplin Kurulu Başkanı Sibel Yıldırım başkanlığında yapılan toplantıda, Zekeriya Avşar’ın savunması alındı.

Zekeriya Avşar sosyal medya hesabından disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı. Disiplin Kurulu’na sözle ve yazılı savunma verdiğinin altını çizen Avşar, il yönetimine de sitem etti.

Avşar, sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:

“Ak Parti Yozgat İl başkanı ve yönetimi Şahsımı sosyal medya paylaşımlarım dolayısıyla İl disiplin kuruluna sevk etmişlerdir. İl disiplin kurulu başkanı Sayın Sibel Yıldırım beni arayarak böyle bir durumun olduğunu bana şahsen tebliğ etmesi gerektiğini ve savunmamı istemiştir.

Yazılı ve sözlü geniş bir savunma yaptım. Üzerime atılı iddiaların yersiz mesnetsiz ve siyasi rövanşist yakalşımlarla yapıldığını ve iddiaları asla kabul etmediğimi beyan ettim.

Sonuç olarak;
İl disiplin kurulu oy birliği ile herhangi bir araştırmaya soruşturmaya kovuşturmaya ve sosyal medya paylaşımlarımın suç teşkil etmediğine edemeyeceğine karar vermiştir.

Objektif paylaşımlarıma tamamıyla şahsıma ait olan düşünce ve yorumlarıma devem edeceğim. Kamuoyuna ilk ağızdan ve kendi cümlelerimle paylaşıyorum. Bu vesile ile son derece adaletli ve hoşgörülü yaklaşımları sebebiyle başta il disiplin kurulu başkanımız Sayın Sibel Yıldırım, Sayın Nizamettin Şahiner, Sayın Rukiye Açıkgöz, Sayın Saffet Doğangönül, Sayın Hasan Arslan' teşekkür ederim. Ayrıca Adalet ve Kalkınma partisi il yönetimine bana bu tavrı ve davranışları münasebetiyle sitemlerimi bildiririm.

Kamuoyuna Saygılarımla

Ak parti önceki dönem ve en uzun süre il başkanlığı yapan ZEKERİYA AVŞAR.”

28012022-61f4034965c48-default.png

SİYASETİN RENKLİ SİMASI

AK Parti eski İl Başkanı Zekeriya Avşar, Metin Eroğlu ile girmiş olduğu seçim yarışını genel merkeze rağmen kazanmıştı. Dönemin İl Başkanı Metin Eroğlu’nun tek aday olarak girmesi beklenen seçimlere sürpriz bir şekilde giren Avşar, oyların büyük bölümünü alarak il başkanı seçilmişti.

AK Parti eski il başkanı Avşar, ’Resmi belgede sahtecilik ve zimmet’ suçlamasıyla 2009 yılında genel merkez kararıyla görevden alınmıştı. Avşar, 2015 yılında da Harun Lekesiz karşısına tekrar aday olarak çıkmış ve büyük yankı uyandırın genel kurula damga vurmuştu.

Dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, çıkan olaylar nedeniyle salonu terk etmek zorunda kalmıştı.

Listesi kabul edilmeyen Avşar, “Özgürlükten, demokrasiden bahsediyorlar ama bizim hakkımızı yemeye, gasp etmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullanmış ve uzun süre gündemde kalmıştı.

Yozgat Hakimiyet