Ak Parti Yozgat İl Başkanı Başer'den 28 Şubat mesajı: Darbe milleti hiçe saymaktır!

Ak Parti Yozgat İl Başkanı Başer'den 28 Şubat mesajı: Darbe milleti hiçe saymaktır!

Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer, 28 Şubat post modern darbesinin yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

A+A-

Başkan Başer; Darbeler, insanlık onurunu zedeleyen, milletin iradesini hiçe sayan; işkencelerle, zulümlerle, tehdit ve baskılarla sürdürülen mekanizmalardır. Hangi ülkede ve hangi sebeple olursa olsun yapıldıkları yerlere huzur ve güven getirmemişlerdir” dedi.

28 Şubat 1997'de olağanüstü toplanan Millî Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla başlayan ve irticaya karşı, ordu ve bürokrasi merkezli  28 Şubat post modern darbesine karşı aradan geçen onca yıla rağmen tepkiler sürüyor.

SÖZDE İRTİCA TEHDİDİ

Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer, 28 Şubat post modern darbesinin yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.  Sözde “irtica tehdidi” ile 28 Şubat anti-demokratik MGK kararlarının alındığını, dönemin iktidarına darbe  vurulduğunu, devamında ise zulüm hüküm sürecek gözyaşı akacak bir sürecin başladığını belirten Başer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 

“Darbeyle birlikte başörtülü kızlar üniversitelere giremez oldu, kılık kıyafetleri nedeniyle gençler eğitim haklarından mahrum bırakıldılar. İkna odaları kurularak inançlarından vazgeçmeleri yönünde psikolojik baskıya maruz kaldılar. Katsayı adaletsizliği nedeniyle yine gençlerin istedikleri okulda eğitim alamamalarının önü kapanmış oldu. Kamu görevlileri, eşleri başörtülü olduğu için fişlendiler.

Siyasi görüş ve inancından dolayı insanların; çalışma, eğitim, ibadet, düşünce ve ifade özgürlükleri gibi temel hakları ellerinden alındı. Ülkesi için, milleti için çalışan ve üreten sermaye dahi kategorize edildi.

28 Şubat’ta siyasete, demokrasiye ve insan haklarına “balans ayarı” yapmaya çalışanlar, Aziz Milletimiz tarafından kısa sürede balans ayarına uğradılar. Son olarak da 15 Temmuz Darbe girişiminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Milletimizin inancı ve feraseti ile darbelere son bir darbe daha vurulmuş oldu.

MİLLET İRADESİ HERŞEYİN ÜSTÜNDEDİR

AK Parti olarak, bizim mücadelemiz millet iradesini egemen kılma mücadelesidir.

Bizim mücadelemiz büyük ve güçlü Türkiye mücadelesidir. AK Parti olarak, geçmişten aldığımız birikimle; yeni Türkiye yolunda daha emin adımlarla yürüyeceğimize söz veriyor; 19 yıldır her şartta ve koşulda özellikle darbeler karşısında yanımızda olan milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.”