Ak Parti 2023'e sıkı hazırlanıyor! Z kuşağını etkileyecek

Ak Parti 2023'e sıkı hazırlanıyor! Z kuşağını etkileyecek

AK Parti 2023 seçimlerine çok kısa bir süre kala seçim çalışmalarını hızlandırdı. Seçimlerde büyük bir başarı elde etmek isteyen parti kurmayları, seçim şarkısı üzerinde bile büyük titizlikle çalışıyor.

A+A-

AK Parti 2023 seçimlerine çok kısa bir süre kala seçim çalışmalarını hızlandırdı. Seçimlerde büyük bir başarı elde etmek isteyen parti kurmayları, seçim şarkısı üzerinde bile büyük titizlikle çalışıyor.

İddiaya göre AK Parti’nin şarkısı, oy potansiyelleri nedeniyle seçimleri etkileyebilecek güçte olan z kuşağına yönelik yazılacak.

AK Parti, 2023 Haziran ayında yapılacak seçimler öncesi saha çalışmalarına verdi. Eylül sonuna kadar milletvekilleri, bakanlar ve teşkilatlar, sahada olup, ilçeleri ve köyleri dolaşıyor.

Parti yönetimi, milletvekilleri ve teşkilatlardan ilçe ve köy bazlı çalışmalara ağırlık verirken, Eylül ayı sonuna kadar sahada olacaklar.

RAPORLAR HAZIRLANACAK

Eylül sonunda tamamlanacak bu programlarda elde edilen veriler rapor hâline getirilerek, parti yönetimine ve Cumhurbaşkanı’na sunulacak. Eylül ayı sonunda tamamlanacak programın ardından bu kez güz dönemi çalışmaları başlatılacak. Bu çalışmalar Ekim-Kasım-Aralık olmak üzere üç aylık bir süreyi kapsayacak. Milletvekilleri her ayın iki haftasında seçim bölgelerinde olmaya devam edecekler. Güz dönemindeki bu programlar Meclis çalışmalarını aksatmayacak şekilde hafta sonlarına denk gelecek şekilde planlanacak.

2023 seçimlerine 10 aydan bile daha kısa bir süre kalmasının ardından özellike iktidar cephesinde büyük bir hazırlık başladı. Ocak ayında dar gelirlilere yönelik önemli adımlar atması beklenen iktidar, seçim kampanyası ayağını da ihmal etmiyor. Hatta AK Parti’nin seçim şarkısı üzerinde bile titizlikle çalıştığı ve şarkıyla özellikle z kuşağına hitap edileceği belirtildi.

ESKİ BEYANNAMELER İNCELENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde AK Parti MYK’yı toplayıp seçim beyannamesi hazırlıklarına başlanması talimatı vermişti. Daha sonra yapılan çalışmalarda öncelikli olarak AK Parti’nin eski seçim beyannameleri, buralarda verilen vaatler ve ne kadarının yerine getirildiğine bakıldı.

“NE DEDİYSEK O” SLOGANI ÖNE ÇIKARILACAK

Beyannamelerdeki vaatlerin yüzde 80’inin yapıldığı, geri kalan kısmının ise yapımına devam edildiği görüldü. Bu nedenle seçim sürecinde ve beyannamede “ne dediysek o” sloganının da öne çıkartılması görüşü ağırlık kazandı.

TÜM KESİMLERİN GÜNLÜK HAYATINA DOKUNULACAK

Yapılan toplantılarda, beyannamede yer alacak seçim vaatlerinin genel çerçevesi çizildi. AK Parti, 2023 seçimlerinde, ülkenin çehresini değiştiren büyük projeler yanında toplumun tüm kesimlerinin günlük hayatına dokunan, mevcut sorunlarını çözen, onlara gelecek güvencesi veren dil, üslup ve sloganlar üzerinde duruyor.

GENÇLERE YÖNELİK ŞARKILAR ÖN PLANDA OLACAK

Seçim şarkılarının seçimine de büyük önem verilecek. Bunun için özel komisyon kurulacak. Bu iki konuda bir yerde seçimin kaderini belirleyecek genç seçmene dönük mesajlar yer alacak. Özellikle seçim şarkıları daha çok gençlere hitap edecek şekilde düzenlenecek.

BAKAN BOZDAĞ  YOZGAT’TA GELECEK

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ haftasonu Şefaatli ve Yenifakılı’da düzenlenecek programlara katılacak. Ankara’da yoğun programlarının ardından hafta sonlarını Yozgat’ta geçiren Bakan Bozdağ, Şefaatli ve Yenifakılı’da partisinin İlçe Danışma Meclisi’ne katılacak.

Bakan Bozdağ, teşkilat çalışmalarının yanı sıra 2023 seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

Yozgat Hakimiyet

Yozgat Hakimiyet