AFAD'ın hedefi 300 bin kişi

AFAD'ın hedefi 300 bin kişi

Toplumda afet bilincini oluşturmak, eğitimin önemine dikkat çekmek için yapılan Deprem Haftası kutlamaları kapsamında 300 bin kişiye eğitim verilmesi hedefleniyor.

A+A-

Toplumda afet bilincini oluşturmak, eğitimin önemine dikkat çekmek için yapılan Deprem Haftası kutlamaları start aldı. AFAD tarafından yapılan çalışmaları ve kurumun yapacağı eğitim çalışmaları hakkında bilgiler aktaran İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil İbrahim İbiş, 2021 yılının "Afet Eğitim Yılı" ilan edilmesi nedeniyle kent genelinde 300 bin kişiye farkındalık eğitimi vereceklerini söyledi.

Türkiye’nin son yıllarda yaşanılan talihsiz olaylar nedeniyle yaşamaya alışması gereken depremlerle ilgili bilincin oluşturulması amacıyla kutlanan 1-7 Mart Deprem Haftası kutlamaları başladı.

300 BİN KİŞİYE FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLECEK

Yozgat İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Halil İbrahim İbiş, 1 -7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla valilik toplantı salonunda basın mensuplarına açıklamalar yaptı. 2021 yılının "Afet Eğitim Yılı" ilan edilmesi nedeniyle kent genelinde 300 bin kişiye farkındalık eğitimi vereceklerini belirten İbiş, "Bozok Üniversitesi Rektörlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile farkındalık protokolü imzaladık. Köy muhtarları ve ihtiyar heyetlerine eğitim vermeye başladık. Organize sanayi bölgemizde çalışan işçilerimize yönelik eğitimlerimiz sürüyor. Sivil toplum kuruluşları ile de internet üzerinde çevrim için eğitim verilecek. Bu konuda basın mensuplarımızdan da destek istiyoruz. Hedefimiz il genelinde 300 bin vatandaşa eğitim vermektir" dedi.

DEPREMDE DOĞRU DAVRANIŞ ÇOK ÖNEMLİ

Deprem öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gereken doğru davranış biçimlerinin öğrenilmesi gerektiğini dile getiren İbiş, "Tüm aile fertlerine bunu öğretmeli ve sık sık tatbikatlar yaparak uygulamalıyız. Dolayısıyla herhangi bir deprem anında ne yapacağımıza hemen karar vermek için tatbikatların çok büyük önem taşıdığını biliyoruz. Yine AFAD gönüllülerinin artmasını istiyoruz. Ülkemizde yaklaşık 100 bin AFAD gönüllüsü var bunun bir milyon olmasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.