AFAD Yozgat İl Müdürlüğü'nden deprem uyarısı: Her vatandaş hazırlıklı olmalı

AFAD Yozgat İl Müdürlüğü'nden deprem uyarısı: Her vatandaş hazırlıklı olmalı

Yozgat İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil İbrahim İbiş, depreme karşı hazırlık olunması gerektiğini söyledi.

A+A-

Yozgat İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil İbrahim İbiş, Türkiye’nin yakın tarihinin en büyük felaketi olarak gösterilen 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23’üncü yıl dönümünün yaşandığını aktardı.

Ülkenin büyük bir kısmının deprem kuşağı üzerinde yer aldığının altını çizen İbiş, geçmişte çok acı tecrübeler yaşadıklarını ifade etti. İl Müdürü İbiş, “Özellikle 17 Ağustos Marmara Depreminde binlerce insanımız hayatını kaybetmiştir. Yaşadığımız bu deneyimlerden sürekli ders çıkararak AFAD koordinasyonunda tüm kurum ve kuruluşlarımız ile Türkiye Afet Müdahale planı kapsamında afetin olduğu 0. dakikadan itibaren müdahale çalışmaları başlatılmakta ve afet bölgesi en hızlı şekilde normalleştirilmektedir” dedi.

İl Müdürü İbiş, depreme karşı her vatandaşın hazırlıklı olması gerektiğini dile getirdi. İl Müdürü İbiş, “Devletimiz milleti için üzerine düşenleri yerine getirirken bizlerin de birer birey olarak üzerimize düşen görevler bulunmaktadır. Özellikle deprem öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gereken doğru davranış biçimlerini öğrenmeli, tüm aile fertlerine bunu öğretmeli ve sık sık tatbikatlar yaparak bunu uygulamalıyız. Afetlere hazırlık yılı kapsamında deprem anı ve tatbikatın önemini tekrar vurgulayarak afetlerin olmadığı güzel günler temenni ediyorum” diye konuştu.

Yozgat Hakimiyet