Adalet Bakanlığı çalışma başlattı! Listede Yozgat'ta var

Adalet Bakanlığı çalışma başlattı! Listede Yozgat'ta var

Adalet Bakanlığı tarafından aralarında Yozgat’ın ilçelerinin de bulunduğu 282 ilçede kapatılan adliyelerin yeniden açılması ve yeni ilçe olan 22 ilçede adliye kurulması için çalışma başlatıldı.

A+A-

Adalet Bakanlığı tarafından aralarında Yozgat’ın ilçelerinin de bulunduğu 282 ilçede kapatılan adliyelerin yeniden açılması ve yeni ilçe olan 22 ilçede adliye kurulması için çalışma başlatıldı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2004 ve 2012 yıllarında farklı illerdeki 282 ilçe adliyesinin kapatılarak, bu adliyelerin komşu ilçelerdeki adliyelerle birleştirilmesine karar verdi.

YOZGAT'TA LİSTEDE

Bu kapsamda aralarında Yozgat’ın da bulunduğu, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van ve Zonguldak’ta bulunan 282 ilçedeki adliyeler kapatıldı.

Bu ilçelerde yaşayanlar, hukuki sorunlarını çözmek için en yakın ilçedeki adliyeye gitmek zorunda kaldı. ‘Büyükşehir Kanunu’ ile yeni ilçe yapılan 22 ilçede de adliye kurulamadı.  Adalet Bakanlığı, 282 ilçede kapatılan adliyelerin yeniden açılması ve yeni ilçe yapılan 22 ilçede adliye kurulması için çalışma başlattı.

YOZGAT BAROSU BAŞKANI AYANOĞLU KARARI DEĞERLENDİRDİ

Yozgat Barosu Başkanı Muhsin Ayanoğlu, konuya ilişkin Yeniufuk Gazetesine yaptığı açıklamada; Adalet Bakanlığı tarafından kapatılan ilçe adliyelerin yeniden açılmasına yönelik çalışma başlattığını belirterek,” Aydıncık İlçesindeki adliyemiz 2004 yılında kapatılmış ve Çekerek adliyesine bağlanmıştı.Çandır’da ki adliyemizde yine 2004 yılında kapatılarak Çayıralan İlçesine bağlanmıştı. Saraykent adliyesi de 2004 yılında kapatılarak Sorgun adliyesine bağlanmıştı. Yenifakılı İlçesindeki adliyede 2004 yılında kapatılarak Boğazlıyan adliyesine bağlanmıştı. Kadışehri adliyesi de 2012 yılında kapatılarak Sorgun adliyesine bağlanmıştı. Adalet Bakanlığımız ülke genelinde kapatılan ilçe adliyeleri ile ilgili bir çalışma içerisinde önümüzdeki günlerde bu çalışmanın kapsamını hep birlikte göreceğiz.”diye konuştu.