Açık açık uyardı! Yozgat'a büyük ihanet olur

Açık açık uyardı! Yozgat'a büyük ihanet olur

Yozgat TSO Başkanı Sinan Çelik, merkez ve ilçelerine yönelik geçmişte büyük hatalar yapılarak ayrışmaya gidildiğine vurgu yaparak, bulundukları konum itibariyle Yozgat’ı bir bütün içerisinde geliştirme ve kalkındırma gayretinde olduklarını ifade etti.

A+A-

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çelik, Yozgat’ın merkez ve ilçeleriyle bir bütün halinde gelişmesini sağlayacak çalışmalar yaptıklarını belirterek, geçmişten gelen ayrımcılığı ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Yozgat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çelik, gazetemiz muhabiri Sevilay Kayaaslan’a yaptığı özel açıklamada Yozgat’ın merkezi ve ilçeleri olarak her alanıyla, her bir bölgesiyle alakalı yeni bir program içerisinde olduklarını söyledi.

17012022-61e57e7c0cfe8-default.png

AYRIMCILIK BÜYÜK İHANET

TSO Başkanı Çelik, merkez ve ilçelerine yönelik geçmişte büyük hatalar yapılarak ayrışmaya gidildiğine vurgu yaparak, bulundukları konum itibariyle Yozgat’ı bir bütün içerisinde geliştirme ve kalkındırma gayretinde olduklarını ifade etti.

TSO Başkanı Çelik, “Merkezi ve ilçeleri olarak Yozgat’ın her alanıyla, her bir bölgesiyle alakalı çalışmalarımız var. Yozgat’ta yıllarca hatalar yapılmış, ilçelerinden ayrılmaya çalışılmış. Yozgat’ı ilçelerinden ayırmak, koparmaya çalışmak, ilçecilik, merkezcilik yapmak ihanettir. Yozgat’ta yapılacak bir yatırım varsa, ticari alanda yatırım yapan, sermaye sahibi ya da bu işi yapacak insan en iyi yatırım nereye yapacağını bilir. Devletin yatırımlarıyla alakalı STK olarak görüşlerimiz olabilir. Ama o yatırımın da nereye en iyi yapılacağını yine devlet yetkilileri bilir” dedi.

Yozgat için doğru ve güzel olanın desteklenmesi gerektiğinin altını çizen TSO Başkanı Çelik, “Ama yanlış olanda da eleştiri yaparken buradan kaldırdığınızda bu buraya olmadı diyorsanız, bunun yerine koyacağınızı da söylemelisiniz” ifadelerini kullandı.

ÜRETİM MERKEZİ

TSO Başkanı Çelik, Yozgat’ın Orta Anadolu’nun üretim noktasında en hızlı büyüyen, en hızlı ilerleyen şehri olacağını söyledi.

Göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmaları değerlendiren TSO Başkanı Çelik, OSB olumlu gelişmeler ve yatırımlar yapıldığını vurguladı.

Yozgat OSB’nin 20 yılda almadığı yatırımları son 2 yıl içerisinde aldığını hatırlatan TSO Başkanı Çelik, Kendilerinin de heyecan ve şevkle çalışmalara başladıklarını ve üretimin artması, yatırımcının Yozgat’a getirilmesi için çalışmalar yaptıklarını anlattı.
TSO Başkanı Çelik, “Yozgat OSB’de bin 100 olan çalışan sayımız 3 binlerin üzerine çıkarttık. Parsel doluluk oranında yüzde yüzlere, inşaat yapım noktasında da yüzde 90’lara ulaştık. Önümüzdeki süreç içerisinde de hedefimiz 10 bin çalışan sayısına ulaşmaktır. Tahsis ettiğimiz başlayacak olan şantiyelerimiz, inşaatlarımız da var şu an temelleri atılan fabrikalarımız da bitti. Bu yaz fabrikalarımız faaliyete geçecek. Bu fabrikalar ve tahsis edilen sanayicilerimizle birlikte önümüzdeki yıllar içerisinde hedefimiz çalışan sayımızı 10 binlere çıkartmaktır” dedi.

EĞİTİMLER VERİLDİ

Yozgat’ta yatırımların ihtiyacı olan kalifiye eleman yetiştirilmesi noktasında çalışmalar yaptıklarına değinen TSO Başkanı Çelik, yatırımcıların eleman endişesini giderdiklerini belirtti.
Yozgat’ta ekonomiye ve istihdama katkı sağlayan DÖNSA Çorap Fabrikası’nın sorununu büyük ölçüde giderdiklerini ifade eden TSO Başkanı Çelik, “DÖNSA Çorap Yozgat’a geldiğinde OSB’de bulunan eski okulu tahsis ettik. Makinelerini getirdiler ve 75 kişiye 6 ay boyunca kurs verdiler. 75 kişiyle 80’e yakın kişi İstanbul’dan bir kadro getirdiler. Burada 160 kişiyle başladıkları tesislerinde şuan da 400 kişi çalışıyor” diye konuştu.

İŞ BEĞENİLMİYOR

TSO Başkanı Çelik, iş başı eğitim kurslarıyla OSB’de 2000 kişiye eğitim verdiklerini ve meslek sahibi yaptıklarını aktardı. TSO Başkanı Çelik, açıklamasında şu bilgileri verdi:

“Bunun haricinde de 2000 üzerinde Mesleki Yeterlilik belgelerini verirken de aynı eğitimlerden geçti bu insanlar. Kurslar sürekli devam ediyor. İş sahada öğrenilir. Sahaya inmeden bu iş öğrenilmez. Biz Yozgat’ta bütün sektörlerde ihtiyaç sahibi olan mesleklerde şuanda Organizeye gidin mesela birçok fabrika Covid sürecinde ihracat yapmaya devam ettiler. Çalışmalarına devam ettiler.

Yozgat’ta personel sorunu var mı? Var. Onunda ana kaynağı sebebi şu Yozgatlı halkımıza iş beğendiremiyoruz. Öyle bir gerçeğimiz var.”

Yozgat Hakimiyet