7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat Valiliği harekete geçti

7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat Valiliği harekete geçti

Yozgat Valisi Ziya Polat gece meydana gelen ve 10 kentin etkilendiği depremle ilgili Yozgat’tan gönderilecek yardım ekiplerini koordine etmek amacıyla GAMER’de ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirerek çalışma başlattı.

A+A-

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gece saat 04.17’de meydana gelen 7,7 büyüklüğünde deprem; Yozgat ve çevre illerde de hissedildi.

Kahramanmaraş başta olmak üzere Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Sivas, Hatay, Mersin ve Adana başta olmak üzere birçok kentte binalar yıkıldı ve can kaybı meydana geldi.

Vali Ziya Polat’ta ilgili kurum müdürleri ile bir araya gelerek Yozgat’tan deprem bölgesine gönderilecek yardımlar ile ilgili çalışma başlattı.

Vali Polat, tüm Türkiye’yi etkileyen depremin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Deprem gibi doğal afetler yüreklerimizi yakıyor. Ülkemiz deprem kuşağında olması hasebiyle geçmişte olduğu gibi günümüzde de maalesef bu tür üzücü hadiselerle karşılaşıyoruz. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz tüm imkan ve olanaklarını deprem bölgemizdeki vatandaşlarımız için seferber etmiştir. Bizde ülkemiz genelinde olduğu gibi Yozgat’ımızda da çalışma başlattık. İnşallah en kısa sürede deprem bölgesinde ki vatandaşlarımızın yaraları sarılır. Bu vesile ile depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Göçük altında kalan vatandaşlarımız da inşallah sağ salim kurtarılarak sevdiklerine kavuşur. Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın.”dileklerinde bulundu. 

Yeniufuk