2021 yılı Yozgat'ta nasıl geçti? Başkan Celal Köse açıkladı

2021 yılı Yozgat'ta nasıl geçti? Başkan Celal Köse açıkladı

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, yeni yılın ilk Ocak ayı Belediye Meclis toplantısında belediyenin 2021 yılında yaptığı çalışmaları değerlendirdi.

A+A-

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, yeni yılın ilk Ocak ayı Belediye Meclis toplantısında belediyenin 2021 yılında yaptığı çalışmaları değerlendirdi

Ocak ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Celal Köse başkanlığında Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.

Belediye Başkanı Celal Köse, toplantıda yaptığı konuşmada; Büyük Camii projesinin devam ettiğini belirterek, “Seçimlerden hemen sonra ilk ele aldığımız projemizdi. Belirli bir aşamaya gelmiş ama vücut bulamamış bir projeydi. Belediye meclis üyelerimizin tamamının oyunu alarak el birliği ile Büyük Camii projemizi ihya ettik. Çevre Şehircilik Bakanlığımız hibe konusunda çok büyük destek oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay, Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ, milletvekillerimiz ve daha önce milletvekilliği yapmış hala üzerinden himmetlerini esirgemeyen daha önceki siyasi ağabeylerimiz ve cumhur ittifakımızın diğer ortağı Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilimiz hep bize destek oldu. Bunları yaparken şehrimizde yaşayan insanlarımızın hayatını daha iyi devam ettirme adına bunların iş ve işlemlerimizi yapıyoruz görev sorumluluğumuzun bilincinde olarak en iyi hizmeti vererek inşallah görevimizi tamam etmek istiyoruz bu bağlamda büyük camii projemiz yüzde 88 seviyeye geldi inşallah önümüzde ki beşinci altıncı ayı gibi süre uzatımından dolayı biraz sıkıntılarımız vardı şuanda fiyat geçişlerinden dolayı müteahhitlerimizde zor durumda bu ay içerisinde çevre şehircilik bakanlığımızın genelgesiyle müteahhitlerimizi de rahatlatacak bazı ek ödemelerle inşallah onların da işini rahatlatacak.”dedi.

meclis-5-2048x1365.jpg

KÜLTÜR MERKEZİ PROJEMİZ 1. KAT SEVİYESİNDE

“Kültür Merkezi Projemiz öncesinde ihale etmiştik 16 milyon KDV bedelle şuanda birinci kat seviyesine hava şartlarından dolayı beklemede.” diyen Başkan Köse, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yeni hal binamız pasaj şeklinde yapmayalım da bir mimarı dokusu, tarihi dokuya uygun ve Büyük Cami’ye yakışır bir şekilde daha önceki projede aslına uygun bir vaziyete getirerek anıtlar yüksek kuruluna onaylatmış olduğumuz proje önümüzde ki aylarda ihaleye çıkartacağız. Orda ki vatandaşlarımızla belediye meclis üyelerimizin de hazır bulunduğu toplantıda anlaşma sağlayıp imzalarımızı attık şuanda hiçbir sıkıntımız kalmadı 2 hafta önce yıkım işlemlerine başladık birkaç işyerinde hala bir işyerleri bulamayan esnafımız var onları da mağdur etmeme adına onlara da geçici işyerleri yaparak inşallah önümüzde ki hafta çıkartarak yıkımı tamamen gerçekleştirmiş olacağız sonrasında ihale aşamasıyla birlikte yön vermiş olacağız şehrimiz güzel bir bina kazanmış olacak.”

KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Millet Bahçesi nedeniyle kimsenin mağdur edilmeden yıl sonu itibariyle konutların teslim edileceğini vurgulayan Başkan Köse, “Millet bahçemizin ihalesi yapıldı sözleşmeler imzalandı. Millet bahçesi yapılacak alan üzerinde ki konutlarımızın yıkım işlemleri belediyemiz üzerinden yapılıyor 14 konut hariç diğer konutların kira ödemesine başladık kira ödemelerimizi de oradaki konut sahiplerimize her ayın 15’inde hesaplarına 810 TL yatırıyoruz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bize kira parasını gönderiyor bizler de konut sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz. Belediye olarak menekşe evlerinin yıkımını gerçekleştiriyoruz önümüzdeki 10-15 gün içerisinde alanın tamamını temizleyeceğiz sonrasında ilgili müteahhit firmaya devredeceğiz bu senenin sonunda millet bahçemiz tamam olmuş olacak. Millet bahçesi üzerinde ki menekşe evlerinde ki hak sahiplerinin daha öncesinde toprak mahsulleri ofisi ve arkasında bulunan milli emlak arazisini birleştirdik orada 301 tane konutla ilgili işyeri adedince ihalesi yapıldı ilgili müteahhit firmamız çalışmalara başladı hem konutlar hem de millet bahçesi eş zamanlı bir şekilde bitecek kimseyi mağdur etmeden sene sonu itibariyle teslim edeceğiz.” diye konuştu.

MEVCUT PARKLARIN BAKIM ONARIMININ YANI SIRA YENİ PARKLAR İNŞA EDİYORUZ

Mevcut parkların bakım ve onarımının yanı sıra yeni parklar inşa ettiklerini vurgulayan Başkan Köse, “Önceki parklarımızı rehabilite ediyoruz yeni parklar inşa etmeye başladık Mehmet Hulusi Efendi mahallesinde ki parkımızın inşaatına başladık ayrı zamanda milli irade Anadolu İmam Hatip Lisesinin hemen yanında ki parkımızın yapımına başladık içinde kreşimiz var. Yozgat merkezde lokasyonu çok iyi bir yer eski bir park Yaşar Uğur’un isminin olduğu o parkımızda da iyileştirme çalışmaları devam ediyor 2 ay içerisinde parkı bitirmiş olacağız. 4 tane konağımız şuanda yapım aşamasında iki tanesi bitmek üzere iki tanesi de inşaat aşamasında.
Yollarımız alternatif yollar caddeler açtık. Fatih Mahallesi başta olmak üzere yollarımıza devam ediyoruz. Geçen sene çok bereketli asfalt bakımından bereketli bir yıl oldu devlet büyüklerimizin bize hibe desteği verdiler belediye meclisimiz bir kararla iller bankası üzerinden 10 milyon’a yakın malzeme desteği aldık. Geçen sene buralara asfalt dökülmez kuş uçmaz kervan geçmez diye tabi edebileceğimiz makinenin çıkamayacağı yerlere hep asfalt attık şuanda dediğimiz mahallelerde dezavantajlı gruplarımızı asfaltsız bırakmadık 2022 yılında da belediye olarak mahallelerde özellikte taş üstünde asfaltsız bırakmadan önümüze devam edeceğiz.”ifadelerini kulandı. 

Yeniufuk