2021 Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor, kaç gün tatil? Vekaletle kurban bağışı nasıl yapılır?

2021 Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor, kaç gün tatil? Vekaletle kurban bağışı nasıl yapılır?

Havaların ısınmasıyla birlikte koronavirüs kısıtlatmalarıyla uzun bir süre eve kalmak zorunda olan vatandaşlar 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren kısıtlamaların kaldırılmasını dört gözle bekliyor.

A+A-

Havaların ısınmasıyla birlikte koronavirüs kısıtlatmalarıyla uzun bir süre eve kalmak zorunda olan vatandaşlar 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren kısıtlamaların kaldırılmasını dört gözle bekliyor.

Kısa bir süre sonra kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte milyonlarca vatandaşın tatil yapmak, aile ziyaretleri gerçekleştirmek  ve kurban ibadetini yerine getirmek için 2021 yılında kurban bayramının hangi güne denk geldiğini merak ediyor. Peki kurban bayramı ne zaman başlayacak ve bitecek, kurban bayramı tatili kaç gün olacak, kurbana dair tüm merak ettiklerinizi sizler için derledik.

KURBAN BAYRAMI HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

19 Temmuz Pazartesi Arefe günü

20 Temmuz Salı günü Kurban Bayramının 1.günü

23 Temmuz Cuma günü sona erecek.

KURBAN BAYRAMI İLE İLGİLİ BİLGİ

Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Hicrî takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayram aynı tarihlere tekabül eder.

VEKALETLE KURBAN BAĞIŞINA YOĞUN İLGİLİ

Kurban bayramında tatil yapmak isteyen vatandaşlar kurban ibadetini yerine getirmek için  Diyanet İşleri Başkanlığının ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın birlikte yürüttüğü “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla organize edilen proje kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Türkiye Diyanet  emanet edilen kurban vekâletlerinde her yıl düzenli bir artışın yaşanmasına vesile olduğunun daha önce dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Başkan Erbaş, şunları açıklamalarda bulunmuştu:

“Milletimizin destek ve teveccühüyle geçen yıl aldığımız bağış rakamlarının üzerine çıkarak 20 milyondan fazla ihtiyaç sahibine Türkiye’nin iyilik elinin ulaştırılması hedeflenmektedir. Vekâlet yoluyla kurban çalışmalarımız kapsamında Türkiye’de 81 il 922 ilçede, yurt dışında ise 100 civarında ülke 280 bölgede mazlum ve muhtaç kardeşlerimize halkımızın yardım elini ulaştıracağız inşallah.”

“TDV VEKALETLE KURBAN BEDELİ, YURT İÇİ 1125 TL, YURT DIŞI İSE 925 TL”

Vekâletle kurban hizmetinin Türkiye’de müftülüklerle, yurt dışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kuruluşlarla işbirliği içerisinde yürütüldüğünü belirten Başkan Erbaş, “Türkiye Diyanet Vakfımızca bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedelleri, yurt içi 1125 TL, yurt dışı ise 925 TL olarak belirlenmiştir.” dedi.

Başkan Erbaş, TDV’nin vekaletle kurban organizasyonuna destek vermek isteyenlerin www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online olarak bağış yapabileceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız, mobil bağış uygulamamız üzerinden de kurban vekâletlerini verebileceklerdir. Ayrıca il ve ilçe müftülükleri, din görevlileri, TDV ve PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı vekâletle kurban organizasyonuna katılım sağlayabileceklerdir. Bu süreçte vatandaşlarımız, 0 312 416 90 00 numaralı telefondan arayarak kurban vekâleti hakkında detaylı bilgi alabileceklerdir.