2017 yılında hizmete girdi! Yozgat'ta tanıtımı yapıldı

2017 yılında hizmete girdi! Yozgat'ta tanıtımı yapıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından 2017 yılında hayata geçirilen, E-Belediye Bilgi Sistemi Proje Tanıtım Toplantısı yapıldı.

A+A-

Yozgat Valiliği Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Ziya Polat, İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Volkan Barış Göçmez, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen E-Belediye Projesi ile il, ilçe ve belde belediyelerine ait tüm hizmetler dijital dünyaya taşınacak.

Toplantıda öncelikle Belediyelerin tek veri tabanında ortak bir altyapıda, standart yazılımlarla tüm iş ve işlem süreçlerini elektronik ortamda yapabilmelerini ve yerel hizmetlerin elektronik ortamda vatandaşa sunulmasını sağlayan projenin kısa tanıtım videosu izlendi.

Vali Ziya Polat, İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen projeyle; vatandaş odaklı, etkin, hızlı ve sürdürülebilir hizmet sunulacağını söyledi. Vali Polat “Bakanlığımızca geliştirilen sisteme belediyelerimiz ücret ödemeyecek. Farklı yazılım lisanslarına ödenen ücretlerin de önüne geçilerek hizmetler modüller üzerinden ücretsiz sunulacak. Belediye başkanlarımızın destekleriyle, belediyelerimizin hızlı bir şekilde e-Devlet çatısı altında yer almasını sağlayacağız. Projeyle hem belediyelerin geliri artacak hem de düzenli ve disiplinli çalışma imkânına kavuşulacak” dedi.

İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Volkan Barış Göçmez e-Belediye Projesi’nin vatandaşlara, ülke ekonomisine ve belediyelere sağladığı avantajlar hakkında bilgiler verdi. Göçmez; muhasebeden gelir modüllerine, ruhsattan altyapıya, emlak, su abonelik ve evlendirme modüllerine kadar 67 modülün İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacağını belirtti.

Sistemin teknolojik altyapı geliştirme çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Göçmez, “İl, ilçe ve belde belediyelerimizi sisteme eş zamanlı dahil ederek Türkiye’ye örnek bir model olarak sunmak istiyoruz” dedi.

Tanıtım toplantısı, belediye başkanlarının sisteme dair sorularının yanıtlanması ve görüş önerilerinin paylaşılmasının ardından sona erdi. 

Yozgat Hakimiyet

Etiketler :