19 Mayıs coşkusu Yozgat'ı saracak!

19 Mayıs coşkusu Yozgat'ı saracak!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük ateşini yaktığı günün 103’üncü yılı,19 Mayıs etkinliklerle coşku içinde kutlanacak.

A+A-

Korona virüs nedeniyle kısıtlı bir şekilde gerçekleştirilen kutlamalar bu yıl geniş kapsamlı gerçekleştirilecek. 19 Mayıs coşkusu 7’den 70’e her kesime hitap edecek.

Özgürlüğe atılan ilk adım, gençlere bırakılan ebedi emanet 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, gurur ve coşkuyla kutlanacak.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğe armağan edilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşku ve neşe ile kutlayacağız. Bu güzel ve anlamlı gün bütün gençliğe kutlu olsun. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a ayak basması ile Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilen bu güzel anlamlı günü Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. 20 Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanan bu ulusal bayramın adı 12 Eylül darbesinden sonra "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak değiştirildi.

18052022-62851d23509ea-default.png

COŞKULU KUTLAMA

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, pandemi sürecinin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan etkinlikler tüm gençlerin doyasıya eğlenmesine vesile olacak.

Yozgat’ta, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl da coşkuyla kutlanacak. Kutlamaların ana buluşma noktası Bozok Şehir Stadı Dış Sahası olacak. Gün boyunca farklı ve renkli aktivitelere ev sahipliği yapacak.

BAYRAKLARLA DONATILACAK

Yozgat Valisi Ziya Polat, 19 Mayıs coşkusunu tüm vatandaşların evlerinin balkonlarına davet etti.
Vali Polat, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle vatandaşlara ‘bayrak asma’ çağrısı yaptı.

Vali Polat, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı en güzel şekilde kutlamaya hazırlanıyoruz. 103’üncü yılı coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Tüm halkımızı da evlerinin balkonlarını, camlarını, bahçelerini Türk bayrakları donatmalarını istiyoruz” dedi.

Yozgat Hakimiyet